עבירות זיוף/מרמה
מהו זיוף מסמכים?
זיוף מסמכים עוסק בשלוש טכניקות שונות של זיוף. זיוף זה יכול לכלול זיוף של מסמך אשר לא היה קיים, זיוף מסמך קיים תוך שינוי פרטיו (כגון סכומים כספיים או תאריך) או זיוף חתימה על מסמך ללא רשות (לדוגמא, חתימה על מסמך רפואי ללא הכשרה מתאימה). אדם אשר יורשע בזיוף מסמך באחד מן הטכניקות אשר הוזכרו לעיל מסתכן בעונש של עד שנת מאסר בפועל. כמו כן, במידה ומסמך זויף במטרה לקבל דבר במרמה, עלול גזר הדין להיות חמור יותר ולעמוד על שלוש שנים.
שימוש במסמך מזויף, אימתי?
אדם אשר משתמש במסמך אשר הוא יודע כי הוא מזויף מסתכן בעבירה נוספת שהינה "שימוש במסמך מזויף". שימוש על פי הגדרת החוק יכול להיות הנפקה, הגשה, קריאה ואף ניסיון שימוש שלא יצא מהמחשבה אל הפועל. העונש הצפוי על עבירה זו יכול להגיע עד שנה מאסר בפועל בנסיבות רגילות ושלוש שנים בנסיבות במידה ומדובר בשימוש למטרת השגת דבר.
כמו כן, שימוש במסמך מזויף בנסיבות חמורות יכול לגרור עונש מאסר של חמש שנות מאסר בפועל.
מהו העונש הצפוי?
בדומה לתחומים רבים במשפט הפלילי, גם העונש בגין עבירות זיוף תלוי במגוון רחב של גורמים. ראשית, בית המשפט בוחן את העבירה לגופה ובודק האם הנאשם ידע כי מדובר בזיוף ומה היה היקף מעורבותו בעניין. לדוגמא, בית המשפט ישפוט לקולא אדם אשר היה בטוח כי השתמש במסמך שאיננו מזויף ולחומרה אדם אשר זייף כרטיסי אשראי באינטרנט לצורך ביצוע רכישה במרמה.
כמו כן, בית המשפט בוחן את היקף העבירה ומבחין בין זיוף תעודת זהות על ידי קטין בכדי להיכנס למועדון לבין עורך דין אשר זייף מסמכים משפטיים. לבסוף, בית המשפט מכריע בעניינו של נאשם תוך העמדת האינטרס האישי שלו (עבר פלילי, גיל, השכלה) אל מול האינטרס הציבורי של הרתעה ממעשים פליליים. שימו לב, עורכי דין מנוסים יכולים לבחון את סיכויי ההצלחה העתידיים בתיק והוביל לעסקאות טיעון המטיבות עם הנאשם עוד בטרם הוכרע דינו.