עבירות נשק
עבירות נשק
עבירות הנשק נחשבות לעבירות החמורות בספר החוקים הישראלי, אשר לצידן גם עונשים מרתיעים וקשים במיוחד. בסופו של דבר מדובר באחזקת כלי או תחמושת אשר מטרתה להזיק או לפגוע באחר, בייחוד אם נעשה הדבר ללא רישיון כחוק ושלא במסגרת פעילות ביטחונית מוגדרת וידועה. בשנים האחרונות אנו ערים לתופעות חיסולי חשבונות מצד עבריינים וארגוני פשיעה אשר בוחרים לבצע מעשי נקם ביריביהם ללא כל בחילה באמצעי ההשחתה, כגון: הנחת מטעני חבלה, ירי מכוון במרכזי ערים ושלל עבירות הקשורות במישרין או בעקיפין לנשק ותחמושת שלא ברישיון, ובכך מקפחים למעשה גם את חייהם של אזרחים תמימים חפים מפשע.
מהו כלי נשק?
סעיף 144 לחוק העונשין בישראל מגדיר מהו נשק באופן הבא:
- כלי או חלק מכלי אשר מסוגל לירות לירות קליע, פגז, פצצה או כיוצא באלה שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אביזר ותחמושת של כלי כזה.
- כל כלי אשר מסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות, חלק אביזר ותחמושת לכלי כאמור ולרבות מיכל המכיל או המסוגל להכיל חומר כאמור, ולמעט גז מדמיע.
- כל תחמושת, פצצה, רימון או כל חפץ נפיץ אחר שבכוחם להמית אדם או להזיק לו, לרבות חלק של אחד מאלה.
- גם נשק אשר לא היה תקין לשימוש בעת העבירה ייחשב כנשק לכל דבר ועניין.
- הטוען לרשות בכל הנוגע להיבטי האיסורים בעבירות נשק – עליו הראיה.
- חזקת המקום – בנסיבות בהן נמצא הנשק במקום פלוני ייראו באדם אשר לו החזקה במקום כבעל החזקה על הנשק, אלא אם כן הוכיח היפוכו של דבר.
סוגי עבירות הנשק:
- רכישת נשק או החזקתו בלא רשות.
- נשיאת נשק בלא רשות.
- ייצור, ייבוא, ייצוא וסחר בנשק.
- הגנה – אי חידושה של האגרה לנשיאת נשק.
בית המשפט העליון הביע לא אחת דעתו באשר לחומרתה של עבירת החזקת נשק שלא כדין:
"העבירה של החזקת נשק היא מסוג העבירות שעל פוטנציאל המסוכנות שבהם אין להכביר את הדיבור, שהרי מעצם הגדרתה נלמדת המסוכנות. נשק לעולם הוא נשק והמרחק בין כלי נשק מפורק, מונח בארון, לכלי נשק דרוך שבו נעשה שימוש, הוא מרחק קצר ביותר ולרוע המזל המציאות מוכיחה שהמרחק אינו מהווה מחסום כאשר בוחר אדם שהנשק מצוי בידו לעשות בו שימוש".
גם אנשים אשר כלל לא שייכים לעולם העברייני יכולים למצוא עצמם אשמים בעבירות נשק, שאת לאורך התפשטותה של תופעה של החבאת נשק על-ידי גורמים עבריינים במקומות שאינם שייכים להם. תופעה זו מסכנת את בעלי המקום באופן ממשי על-ידי קיפוח פיזי של חייהם ואף הפללתם בעבירה פלילית שכן כלי הנזק נמצאו בשטחם ומשכך הוחזקו על-ידם עד אשר יוכח אחרת.
רמת הענישה הקבועה בידי החוק, נועדה להחמיר עם העבריינים בשל קיפוח חיי אדם חפים מפשע גם אם לא כוונו הדברים אליהם מראש וזאת בשל ניסיונות תקיפה, הרג ורצח המבוצעים תכופות במדינתנו ואשר יש בהם כדי לסכן את שלום הציבור בכללותו, לרבות אזרחים חפים מפשע.
יש להתייחס בכובד ראש לכל עבירת נשק באשר היא, בייחוד כאשר נחשדת בגינה, בין אם אתה מעורב בה או נקלעת לסיטואציה שיכולה לסבך את חייך באופן ניכר ולכן לא מן הנמנע הוא להקדים תרופה למכה, שיכולה להיות קשה מנשוא ולפנות לייעוץ משפטי מקצועי – רצוי פרטי ולהיעזר בעו"ד פלילי המומחה ברזי החוק ויהיה מסוגל להוציא אתכם כשידכם על העליונה במינימום נזק.
זומנתם לחקירה? הוגש נגדכם כתב אישום בגין עבירות נשק?
במידה וזומנתם לחקירה בגין עבירת נשק, בין שמדובר בעבירת נשיאת נשק ללא רשות, מכירה נשק, סחר בנשק או ייצור נשק, אל תקלו ראש בדבר שכן מדיניות הענישה הנהוגה הינה החמרה משמעותית עם מבצע העבירה בעקבות התגברות תופעות האלימות בחברה והחשש כי ענישה מקלה תגרום להעברת מסר שלילי לעבריינים פוטנציאלים המיועדים לבצע עבירות מאותו הסוג.